Veel mensen worden geconfronteerd met het probleem dat ze over te weinig beschikbare ruimte in huis beschikken om al hun inboedel te kunnen plaatsen. Dat is natuurlijk vervelend, maar toch betekent dit niet meteen dat je afstand moet doen van een groot aantal artikelen of meubels waar je wel emotioneel een gehecht bent. Je kan er namelijk ook voor kiezen om gebruik te maken van één van de verschillende opslagmogelijkheden die in Nederland worden aangeboden. Vroeger kozen de meeste mensen er voor om gewoon een garage te huren om hun inboedel in op te slaan, maar dat bleek vaak alles behalve interessant te zijn. Dit niet alleen omdat een garagebox slechts in beperkte mate is beveiligd, maar ook omdat ze bijvoorbeeld vaak niet geïsoleerd zijn en ook niet van isolatie zijn voorzien. Het is dan ook heel wat interessanter om er voor te kiezen om een echte opslag te huren in Nederland. Ben jij dit ook van plan, maar wil je graag eerst een goed beeld hebben van de kosten? Dan kan de informatie op deze pagina je daar ongetwijfeld mee verder helpen.

Hoeveel bedragen de kosten opslag Nederland?

Het spreekt voor zich dat de ene opslag de andere niet is. Op het ogenblik dat je de verschillende opslagplaatsen met elkaar gaat vergelijken zal je dan ook steeds kunnen vaststellen dat er niet onaanzienlijke prijsverschillen van toepassing kunnen zijn. De kostprijs die je moet betalen voor de opslagruimte die je in Nederland wenst te huren is steeds afhankelijk van meerdere factoren. Op dit vlak kan je denken aan de volgende zaken:

  • De locatie waar de opslagruimte is gelegen;
  • De grootte van de opslagruimte die je nodig hebt;
  • De beveiliging die is voorzien;
  • Het feit of je opslagruimte geïsoleerd moet zijn;
  • Of de opslagruimte in kwestie geklimatiseerd is of niet;

Je  dient er naast bovenstaande ook altijd rekening mee te houden dat de beschikbaarheid van een beperkte opslagruimte een aanzienlijke impact kan hebben op de kostprijs die je moet betalen. Is er met andere woorden van een bepaalde opslagruimte slechts één exemplaar meer beschikbaar? Dan kan dat er voor zorgen dat de prijs van deze ruimte zomaar heel wat hoger komt te liggen dan normaal het geval zou zijn. Het kan dan ook nooit kwaad om even met de beheerder van de opslagruimte te overleggen. Hoe dan ook hebben wij de gemiddelde kosten voor een opslag in Nederland alvast even voor je op een rijtje gezet.

Type opslag Prijs per opslagruimte
Opslagruimte minder dan 3 kubieke meter Vanaf 5 euro per maand
Opslagruimte van 3 tot 6 kubieke meter Vanaf 10 euro per maand
Opslagruimte van 6 tot 10 kubieke meter Vanaf 22 euro per maand
Opslagruimte van 10 tot 20 kubieke meter Vanaf 32 euro per maand
Opslagruimte van 20 tot 40 kubieke meter Vanaf 62 euro per maand
Opslagruimte van meer dan 40 kubieke meter Vanaf 95 euro per maand

Wat is er in de prijs van je opslag inbegrepen?

Op het eerste zicht mogen de verschillende opslagruimtes die in Nederland worden aangeboden er dan wel allemaal hetzelfde uitzien, dat neemt niet weg dat er onderling wel degelijk vaak sprake is van niet onaanzienlijke verschillen. Wat er precies in de prijs van je opslag in Nederland is inbegrepen is dan ook altijd afhankelijk van onder meer de aanbieder in kwestie. In principe zijn de volgende zaken doorgaans inbegrepen in de kostprijs:

  1. 24/7 beveiliging van je opslagruimte;
  2. Toegang tot de opslagruimte in kwestie (sleutel / badge);
  3. Eventuele huur van een handig karretje binnen de opslagruimte;

Afhankelijk van jouw persoonlijke eisen is het eveneens mogelijk dat de opslagruimte die je hebt gehuurd bijvoorbeeld is geklimatiseerd. Dit is in het bijzonder belangrijk voor mensen die waardevolle spullen in hun opslagruimte willen plaatsen en ook meubels worden maar beter beschermd tegen bijvoorbeeld de koele vriestemperaturen in de winter. Bovendien is het ook altijd belangrijk om je de vraag te stellen of je voor je opslagruimte een bepaalde (extra) inboedelverzekering dient af te sluiten of niet. Is dat het geval? Dan kan de aanbieder van je opslagruimte je daar ongetwijfeld alles over vertellen wat je ook maar enigszins wil weten.

Hoe besparen op je opslagruimte in Nederland?

Het huren van een opslagruimte in Nederland kan afhankelijk van de vooropgestelde eisen uiteindelijk behoorlijk duur uitvallen. Omwille van deze reden is het dan ook zo dat veel mensen steeds op zoek zijn naar interessante mogelijkheden om te besparen op hun opslagruimte. Wat dat betreft zijn er meerdere bespaartips die je kan benutten. Welke tips dit nu precies zijn wordt meteen duidelijk gemaakt aan de hand van onderstaand overzicht.

 

  • Let op met de waarde van je verzekering

In het merendeel van de gevallen ben je verplicht om voor je opslagruimte een soort van inboedelverzekering af te sluiten. Dat is natuurlijk prima, maar denk altijd goed na over de exacte waarde waarvoor je, je wenst te verzekeren. Het komt in de praktijk niet zelden voor dat mensen zich laten verzekeren voor een waarde die eigenlijk veel hoger ligt dan ze echt nodig hebben. Dat kan op zich geen kwaad, maar het kost je wel een behoorlijke euro meer waar je eigenlijk helemaal niets aan hebt.

 

  • Huur de opslagruimte voor een langere termijn

Ben je er zeker van dat je de inboedel die is terug te vinden in de opslagruimte wil houden? En ga je waarschijnlijk niet meteen terug verhuizen waardoor de kans klein is dat je de inboedel in je eigen woning zal kunnen opslaan? In dat geval is het steeds de moeite waard om er voor te kiezen om je opslagruimte voor een langere termijn te huren. Wanneer je dit doet kan je namelijk waarschijnlijk wel onderhandelen met de verhuurder zodat je kan rekenen op een scherper prijskaartje voor de huur van je opslagruimte. Is dat bij de partij waar jij bij wenst te huren toch niet het geval? Dan is het wellicht toch gewoon interessanter om gewoon te kiezen voor een maandelijks opzegbare overeenkomst.