Verhuisdozen en inpakmateriaal zijn onmisbaar tijdens een verhuis. Het wordt echter vaak onderschat hoeveel kosten je moet betalen om deze te kopen. In het bijzonder wanneer je een grote inboedel moet verhuizen zal je er tijdens de verhuis van schrikken hoeveel verhuisdozen evenals inpakmateriaal er precies zijn vereist. Omwille van deze reden is het altijd de moeite waard om op voorhand even na te gaan hoeveel kosten je precies dient te betalen voor het aanschaffen van de verhuisdozen en het inpakmateriaal. Wel, dat is precies wat we je vertellen op deze pagina!

Hoeveel bedragen de kosten voor verhuisdozen?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de kosten die verbonden zijn aan de verhuisdozen die aangekocht dienen te worden voor een verhuis. Wat dit betreft moet er niet alleen worden gekeken naar het systeem waar de verhuisdozen gebruik van maken, wat bovendien ook te denken van de draagkracht waarover ze beschikken? In principe wordt er in de praktijk vooral een onderscheid gemaakt tussen een verhuisdoos met een draagkracht van 30 & 50 kg. Het onderlinge prijsverschil is in principe miniem, maar in een poging om de totale kosten voor verhuisdozen te kunnen drukken kiezen toch heel wat mensen voor dozen van 30 kg.

Type verhuisdozen Gemiddelde kostprijs
Verhuisdozen met draagkracht 30 kg Gemiddeld zo’n 14 euro per 10 stuks
Verhuisdozen met draagkracht 50 kg Gemiddeld zo’n 18 euro per 10 stuks

Wil je er zeker van zijn dat je de kosten voor je verhuisdozen zoveel mogelijk binnen de perken kan houden? In dat geval is het reeds geruime tijd vooraleer de verhuis zal plaatsvinden van belang om even na te gaan of er geen interessante promotie zal worden gehouden door een bepaalde winkel. In het bijzonder de winkel ‘Action’ staat er om bekend regelmatig uit te pakken met een interessante actie op haar verhuisdozen. Door gebruik te maken van zo’n aanbieding is het vaak al snel mogelijk om enkele euro’s te besparen op de kostprijs van een set met 10 verhuisdozen.

Hoeveel bedragen de kosten voor inpakmateriaal?

Het spreekt voor zich dat verhuisdozen lang niet het enige zijn waar je gebruik van zal willen maken op het ogenblik dat je gaat verhuizen naar een andere woning. Je zal dan ook tijdens de verhuis moeten vaststellen dat er nog heel wat ander inpakmateriaal eveneens zal zijn vereist. Wat dit betreft moet er onder meer worden gedacht aan de volgende materialen:

1.) Tape

In eerste instantie is er natuurlijk tape. Tape wordt niet alleen gebruikt om de verhuisdozen mee dicht te tapen, daarnaast kan ze eveneens worden gebruikt om het inpakmateriaal bij het inpakken van verschillende artikelen netjes op haar plaats te houden. Je moet er rekening mee houden dat tape in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is. Kies je voor een gewone doorzichtige of bruine tape? In dat geval kan je rekenen op de laagste prijs. Wil je liever een speciale tape gebruiken om bijvoorbeeld breekbare dingen extra te markeren? In dat geval zal je al snel rekening dienen te houden met een kostenplaatje welke een stuk hoger ligt dan je mogelijks in eerste instantie had verwacht.

Type tape Gemiddelde kostprijs
Standaard tape (doorzichtig of bruin) Gemiddeld tussen 1 & 1,50 euro per stuk
Speciale tape met opschrift Gemiddeld tussen 2,50 & 5 euro per stuk

2.) Een verhuisdeken

Absoluut onmisbaar op het ogenblik dat je grote en breekbare zaken zoals bijvoorbeeld meubelen moet transporteren is een verhuisdeken. Een dergelijk deken zorgt er niet alleen voor dat al je artikelen worden beschermd tijdens het transport, daarnaast kan je er ook op zeer eenvoudige wijze krassen mee voorkopen op onder meer meubilair. Een verhuisdeken beschikt standaard over de afmetingen 200 x 150 centimeter. Je kan er rekening mee houden dat je voor het aanschaffen van een verhuisdeken gemiddeld tussen de 5 & 7,50 euro betaalt.

3.) Beschermhoes en wikkelfolie

Tijdens het verhuizen wordt er ook vaak gebruik gemaakt van verschillende soorten hoezen en folies. Een beschermhoes wordt bijvoorbeeld in de praktijk gebruikt om aantasting van meubels of andere artikelen door stof tegen te gaan. Een beschermhoes heeft doorgaans als afmetingen 600 x 300 centimeter en kan absoluut van pas komen tijdens elke verhuis. Heb je er reeds voor gekozen om een dergelijke beschermhoes te kopen? In dat geval is het eveneens de moeite waard om te kijken in de richting van een soort van noppenfolie of wikkelfolie. Op het eerste zicht lijken deze beide folies dan wel misschien hetzelfde, maar dat zijn ze niet.

  • Een noppenfolie wordt gebruikt voor het beschermen van grotere items tijdens het verhuizen. Ze wordt dan ook onder meer gebruikt voor het beschermen van zowel schilderijen als spiegels, etc.
  • Een wikkelfolie is bijzonder geschikt voor het beschermen van allerhande meubelstukken tijdens het transport. In de praktijk wordt ze dan ook vaak gebruikt om bijvoorbeeld een ladekastje, maar ook stoelen of andere meubelstukken te beschermen.

Beide soorten folie kunnen worden aangekocht voor een kostprijs van tussen de 7,50 & 10 euro voor een verpakking van respectievelijk 15 x 1 meter & 170 x 25 centimeter. Wees er zeker van dat je van beide type folie voldoende in huis hebt. Het komt niet zelden voor dat mensen voor hun verhuis te weinig van deze artikelen met alle vervelende gevolgen van dien.

Besparen op de kosten verhuisdozen en inpakmateriaal

Wil je er zeker van zijn dat je niet teveel zal betalen voor jouw verhuisdozen en inpakmateriaal? In dat geval is het altijd interessant om rekening te houden met twee bespaartips. Wij hebben deze tips alvast even uitgebreid voor jou op een rijtje gezet.

  • Maak gebruik van een aanbieding

Heel wat grote winkels houden regelmatig een aanbieding of actie waarbij er grote(re) hoeveelheden van inpakmateriaal en verhuisdozen te koop worden aangeboden tegen een scherp(er) prijskaartje. Door gebruik te maken van een dergelijke aanbieding kan je in de praktijk een zeer mooi geldbedrag uitsparen.

  • Koop je verhuisdozen & inpakmateriaal in grotere hoeveelheden

Vaak worden er zogenaamde kwantumkortingen aangeboden op verhuisdozen en inpakmateriaal. Koop je met andere woorden in één keer grotere hoeveelheden aan? Dan zal je altijd kunnen rekenen op een scherper prijskaartje dan wanneer je verschillende keren kleinere hoeveelheden gaat aanschaffen.