Op het ogenblik dat je er voor kiest om van je huidige woonplaats te verhuizen naar een nieuwe brengt dit altijd enkele niet onbelangrijke, praktische gevolgen met zich mee. In eerste instantie spreekt het bijvoorbeeld voor zich dat je er zeker van zal willen zijn dat je geen belangrijke post over het hoofd gaat zien. Om dit te kunnen realiseren kan je natuurlijk afspraken maken met de nieuwe huurders of eigenaars van je vorige woning, maar honderd procent zekerheid heb je dan uiteraard niet echt. Gelukkig kan die zekerheid je wel worden geboden door middel van de PostNL verhuisservice. Deze verhuisservice is zo interessant omdat ze er voor zorgt dat je geen omkijken meer hebt naar je post die op het oude adres kan aankomen. Hoe ze precies werkt? Je komt er alles over te weten op deze pagina!

Wat is de PostNL verhuisservice?

Wanneer je verhuist duurt het vaak een bepaalde tijd vooraleer alle bedrijven of instanties waar je bij bent aangesloten of gebruik van maakt de adreswijziging hebben kunnen doorvoeren. Dit zorgt er voor dat er niet zelden heel wat (belangrijke) post op het oude adres zal blijven arriveren. Het laatste wat je echter wil is dat vreemde mensen zomaar in jouw post kunnen neuzen. De PostNL verhuisservice zorgt er voor dat je, je daar geen zorgen om hoeft te maken, in tegendeel. Door gebruik te maken van deze verhuisservice is het namelijk niet alleen mogelijk om snel en eenvoudig je adreswijziging door te geven, daarnaast wordt al je post ook nog eens netjes doorgestuurd naar je nieuwe adres. Eenvoudiger kan haast niet!

Waarom kiezen voor de PostNL verhuisservice?

Niet alleen in de aanloop naar je verhuis en op de dag van de verhuizing zelf, maar ook na afloop er van zal je worden geconfronteerd met heel veel verschillende zaken die je aandacht vereisen. Dat hoeft geen probleem te zijn, zolang je er maar voor zorgt dat je jezelf niet nodeloos nog meer werk op de nek haalt. Omwille van deze reden kan het dan ook zeker interessant zijn om de mogelijkheden van de PostNL verhuisservice wat meer in detail te bekijken. Indien je er voor kiest om gebruik te maken van deze dienst kan je dan ook rekenen op de volgende, interessante voordelen:

1.) Geef de verhuizing eenvoudig door aan alle belangrijke bedrijven

Op het ogenblik dat je gaat verhuizen naar een nieuwe woonplaats moet je daar uiteraard niet alleen maar je vrienden en familie van op de hoogte brengen. Wat namelijk bovendien ook te denken van alle belangrijke bedrijven waar je bepaalde diensten van afneemt? Het aanschrijven van al deze bedrijven neemt vaak een ongelofelijke hoeveelheid aan tijd in beslag terwijl de kans ook zomaar bestaat dat je één of meerdere bedrijven over het hoofd ziet. Gelukkig kan het ook anders. Door gebruik te maken van de PostNL verhuisservice is het namelijk zo dat je niet alleen zeer eenvoudig, maar ook nog eens volledig gratis alle gewenste bedrijven op de hoogte kan brengen van jouw verhuis.

2.) Laat je post automatisch doorsturen

Het tweede voordeel van de PostNL verhuisservice heeft uiteraard betrekking tot het feit dat je de mogelijkheid hebt om jouw post automatisch door te laten sturen naar je nieuwe adres. Dit zorgt er voor dat de mensen die nu in je oude woning zijn gaan wonen niet zomaar jouw persoonlijke brieven, facturen, etc. zullen ontvangen en dus zullen kunnen inkijken. Op deze manier geniet je bovendien steeds de zekerheid dat je nooit belangrijke post over het hoofd zal zien. In het bijzonder wanneer je bijvoorbeeld niet even snel heen en weer kan rijden tussen je oude en je nieuwe woning is het beslist een aanrader om gebruik te maken van de mogelijkheden die de PostNL verhuisservice voor jou in petto heeft.

Hoeveel kost de PostNL verhuisservice?

Het spreekt voor zich dat een beroep doen op de PostNL verhuisservice steeds gepaard gaat met bepaalde kosten. De kostprijs die je zal moeten betalen is altijd afhankelijk van het aantal weken dat je, je post wenst te laten doorsturen. Hoe langer je gebruik maakt van de dienst, des te lager de kostprijs per week komt te liggen, maar des te hoger de uiteindelijke kosten uiteraard zullen oplopen. Op moment van schrijven is het mogelijk om je post te laten doorsturen voor een bedrag welke is gelegen tussen de 1,45 en 2,95 euro per week, afhankelijk dus van de gekozen contractperiode. Het doorgeven van adreswijzigingen aan bedrijven wordt bij het afsluiten van de PostNL verhuisservice gratis aangeboden. Hiervoor hoeven dus geen extra kosten te worden betaald.

Let op! Niet alle post wordt doorgestuurd!

Een beroep doen op de PostNL verhuisservice brengt zeker een aantal interessante voordelen met zich mee, maar het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat niet zomaar alle post wordt doorgestuurd. Post welke bijvoorbeeld niet zal worden doorgestuurd is:

 

  1. Poststukken welke niet door de brievenbus passen en over een gewicht beschikken van meer dan 2 kilogram;
  2. Post welke afkomstig is van een adres in het buitenland en naar Nederland is verstuurd;
  3. Post van een adres in Nederland naar het buitenland (daarvoor beschikt PostNL over een andere dienst);
  4. Poststukken welke niet door PostNL zelf worden bezorgd;
  5. Poststukken welke zijn gericht aan een NAPO-adres;

 

Op het ogenblik dat je er voor kiest om gebruik te maken van de PostNL doorstuurservice is het dus altijd belangrijk om rekening te houden met bovenstaande. Doe je dat niet, dan loop je dus uiteraard het risico om alsnog een aantal poststukken mis te lopen en dat kan natuurlijk helemaal niet de bedoeling zijn, in tegendeel.

PostNL verhuisservice voor verhuis naar buitenland

Ga je verhuizen naar het buitenland? In dat geval zal je er voor moeten kiezen om een beroep te doen op de PostNL doorzendservice. Op deze manier wordt de post die naar je oude adres in Nederland wordt gestuurd doorgestuurd naar het buitenland. Hou er rekening mee dat er voor deze dienst andere kosten worden aangerekend in vergelijking met de gewone PostNL verhuisservice. Zo betaal je voor de eerste week een bedrag van 24,95 euro in Nederland of 29,95 euro in het buitenland. Per extra week dien je dan rekening te houden met een meerprijs van respectievelijk 3,95 of 8,95 euro.