Ga je verhuizen van je bestaande woning naar een nieuw huis? In dat geval zal je jezelf ongetwijfeld altijd de vraag stellen welke spullen je nu precies allemaal wil en bovendien ook kan meenemen naar je nieuwe woning. Het lijkt voor de hand liggend dat je gewoon alles zal willen meenemen, maar in de praktijk is dat vaak helemaal niet mogelijk. Wat bijvoorbeeld te denken van de situatie waarin je gaat verhuizen van een grote woning naar een kleine studio of een appartement? In dat geval spreekt het voor zich dat je een deel van je inboedel ofwel thuis zal moeten laten ofwel dat je deze moet opslaan in bijvoorbeeld een tijdelijke opslag. Hoe dan ook, wil jij graag alles te weten komen over spullen overnemen verhuizing oude woning en nieuwe woning? Dan ben je daarvoor hier op deze pagina aan het juiste adres!

Afstand doen van spullen die je niet nodig hebt

In het leven van een mens verzamelen we een groot aantal spullen waarvan we op een zeker ogenblik moeten vaststellen dat we er eigenlijk helemaal niets aan hebben. Heel wat spullen vliegen dan ook al snel in een lade of een kast om er vervolgens niet snel meer uit te komen. Dat is niet alleen zonde van het geld dat je voor de spullen in kwestie hebt betaald, wat bovendien ook te denken van de plaats die ze in beslag nemen? In ieder geval is het moment waarop je gaat verhuizen van een oude naar een nieuwe woning zeer geschikt om afstand te doen van spullen die je niet langer nodig hebt. Je kan bovendien heel wat aanvangen met deze spullen. Denk op dit vlak maar eens aan de volgende mogelijkheden:

  1. Je kan de spullen gewoon weggooien;
  2. Je hebt de mogelijkheid om ze te koop aan te bieden;
  3. Je kan er vrienden of familie een plezier mee doen;

Afstand doen van spullen die je niet langer nodig hebt tijdens het verhuizen van een oude naar een nieuwe woning brengt als belangrijk voordeel met zich mee dat je niet alleen minder plaats moet voorzien in je nieuwe huis, daarnaast zal je er ook nog eens op kunnen rekenen dat je bijvoorbeeld heel wat minder verhuisdozen ter beschikking dient te hebben. Ook de tijdsduur die de verhuizing in beslag zal nemen zal aanzienlijk korter kunnen uitvallen waardoor je ook nog eens kan besparen op het uurtarief van bijvoorbeeld een professionele verhuizer.

Wat met de meubels van in je oude woning?

Het spreekt voor zich dat het bij een verhuizing van een oude naar een nieuwe woning niet alleen van belang is om rekening te houden met de kleine inboedel die mee moet worden verhuisd. Wat namelijk bovendien ook te denken van de meubels? Ook op dit vlak zijn er verschillende aandachtspunten van toepassing waar je rekening mee zal willen houden:

  1. Passen de meubels van je oude woning bij de stijl van je nieuwe huis?
  2. Is het mogelijk om de meubels een plaats te geven in je nieuwe woning?

In het bijzonder voor je meubels geldt namelijk dat er rekening dient te worden gehouden met de beschikbare oppervlakte in je nieuwe huis. Een grote wandkast is natuurlijk niet alleen erg mooi, maar ook praktisch, maar ze komt lang niet overal even goed tot haar recht. Om er zeker van te zijn dat je alle meubels uit je oude woning kan integreren in je nieuwe huis is het dan ook steeds aan te raden om even op voorhand de nodige opmetingen te doen. Zo voorkom je dat je tijdens en ook na afloop van de verhuizing rekening zal moeten houden met vervelende verrassingen. Bekijk bovendien ook of je de meubels uit elkaar kan halen of niet.

Geen plaats voor je spullen? Denk aan een (tijdelijke) opslag!

Veel mensen maken op een zeker ogenblik in hun leven de keuze om kleiner te gaan wonen. Men doet dat in het bijzonder omdat men op deze manier bijvoorbeeld niet zoveel tijd moet investeren in het schoonmaken van de woning. Daarnaast vereist een grote woning ook vaak aanzienlijke kosten op vlak van elektriciteit en gas. Op het ogenblik dat je van een grote, oude woning naar een kleiner, nieuw huis gaat verhuizen brengt dit dan ook altijd bepaalde (financiƫle) voordelen met zich mee. Echter zijn er ook een aantal praktische aspecten waar je rekening mee dient te houden. Deze hebben natuurlijk niet in het minst betrekking tot de inboedel welke je mogelijks niet meer kan plaatsen in je nieuwe woonst.

Moet je op een zeker ogenblik vaststellen dat je niet zomaar alle spullen vanuit je oude woning mee kan nemen naar je nieuwe? In dat geval hoeft dat nog niet meteen te betekenen dat je afstand zal moeten doen van spullen waar je bijvoorbeeld emotioneel aan gehecht bent. In dit geval is het namelijk steeds mogelijk om er voor te kiezen om een tijdelijke opslagruimte te huren. Een dergelijke opslagruimte is reeds beschikbaar vanaf 1 kubieke meter en gaat tot wel 200 kubieke meter waardoor er werkelijk voor iedereen een ruimte naar wens kan worden gehuurd. Bovendien zal je in de praktijk ook kunnen vaststellen dat een dergelijke ruimte vaak kan worden gehuurd tegen een bijzonder scherpe prijs waardoor je, je ook op dit vlak absoluut geen zorgen hoeft te maken!