Bespaar tot 30%  

Verhuisadvies top 11

Ga je verhuizen? In dat geval staat er je meer dan waarschijnlijk een behoorlijk stressvolle periode te wachten. Wist je dat een verhuis in de top 3 van meest stressvolle gebeurtenissen in een mens zijn of haar leven staat? Gelukkig zijn er verschillende interessante tips waar je rekening mee kan houden die er voor kunnen zorgen dat heel wat vervelende problemen voorkomen kunnen worden. Om jouw verhuis zo vlot mogelijk te kunnen doen verlopen hebben we deze interessante verhuisadvies top 11 opgesteld. Ontdek ze nu!

In deze verhuisgids:

1.) Begin tijdig met verhuizen

De eerste tip is meteen ook één van de belangrijkste. Een grote hoeveelheid van de stress waar mensen mee geconfronteerd worden in de aanloop naar en zeker ook tijdens hun verhuis heeft te maken met het feit dat ze gewoon veel te lang wachten om er mee aan de slag te gaan. Een goede voorbereiding en tijdig beginnen met je verhuis is werkelijk van cruciaal belang. Zorg er bovendien steeds voor dat je op overzichtelijke wijze te werk kan gaan. Maak dan ook steeds lijstjes die duidelijk maken wie welke taken voor diens rekening moet nemen. Daarnaast is het ook altijd aan te raden om ruim op voorhand alle vereiste verhuisdozen evenals het noodzakelijke inpakmateriaal en dergelijke te bestellen.

2.) Het opmeten van grote objecten

Het tweede advies is er wederom één die zeer vaak over het hoofd wordt gezien door mensen die van plan zijn om te verhuizen. Toch is het belangrijk om tijdig grote objecten op te meten. Zo kom je er niet op de dag van verhuis achter dat ze net niet door de deuropening passen. Wanneer je dit op de dag zelf vast moet stellen is het namelijk wellicht te laat om nog een verhuislift te kunnen regelen. Het tijdig opmeten van bijvoorbeeld grote meubelstukken is dan ook zeker en vast geen overbodige luxe.

3.) Foto’s nemen van de bekabeling

Tegenwoordig beschikken we in huis allemaal over een niet onaanzienlijke hoeveelheid aan computers evenals allerhande installaties voor muziek en televisie. Hou er rekening mee dat je deze toestellen allemaal zal moeten loskoppelen voor verhuis. In het bijzonder wanneer je eigenaar bent van één of meerdere complexe toestellen is het steeds een warme aanrader om hier gedetailleerde foto’s van te nemen. Alleen op deze manier voorkom je namelijk dat je uiteindelijk niet meer zal weten hoe deze terug aan te sluiten. Indien je daarvoor een specialist moet inhuren spreekt het voor zich dat dit terug de nodige extra kosten met zich meebrengt.

4.) Opvang regelen voor de kinderen

Heb je (kleine) kinderen? Hou er dan rekening mee dat het vaak heel wat efficiënter werkt en bovendien ook veiliger is wanneer je, je kinderen op de dag van verhuis laat opvangen door vrienden of familie. Het wordt in principe zelfs aangeraden om de kinderen reeds op de avond voor verhuis naar de opvang te doen waardoor je de verhuisdag tot in de puntjes kan voorbereiden.

5.) Het labelen van de verhuisdozen

Gestructureerd kunnen werken is de sleutel tot een echt vlotte en zorgeloze verhuis. Dit is echter pas mogelijk op het ogenblik dat het duidelijk is welke inboedel nu precies voor welke ruimte is bestemd. Om hier een duidelijk beeld van te scheppen wordt het steeds aangeraden om je verhuisdozen op gepaste wijze te labelen. Alleen door het aanbrengen van duidelijke labels is het namelijk op elk moment voor iedereen duidelijk waar de dozen precies moeten komen te staan. Dit zorgt er voor dat ze niet zomaar in de ingang van je nieuwe huis blijven staan en meteen netjes in de gewenste kamer kunnen worden geplaatst.

6.) Voorzie één doos met belangrijke spullen

Het spreekt voor zich dat je op de dag van verhuis onmogelijk alle spullen nog zal uitpakken en een plaatsje zal weten te geven. Omwille van deze reden wordt het steeds aangeraden om één zogenaamde ‘overlevingsdoos’ te voorzien. In een dergelijke doos worden alle noodzakelijke spullen gestopt die je op de dag van verhuis nodig kan hebben. Bekende voorbeelden van dergelijke spullen zijn niet alleen je toilettas, maar ook bepaalde kledingstukken, eventuele voedingswaren en drank evenals mogelijke geneesmiddelen die je moet nemen.

7.) De koelkast verhuizen

Een belangrijk en tevens ook ‘gevaarlijk’ toestel welke vaak mee wordt verhuisd is de koelkast. Waarom gevaarlijk? Omdat dit één van de toestellen is die het vaakst stuk gaan tijdens een verhuis. Hoe dat precies komt? Omdat veel mensen er geen rekening mee houden dat ze een koelkast niet plat, maar wel rechtopstaand moeten verhuizen. Wanneer dat omwille van welke reden dan ook niet mogelijk is dien je de koelkast eerst zo’n acht tot twaalf uur recht te laten staan vooraleer je deze gaat aansluiten. Hou je hier geen rekening mee? Dan is het zomaar mogelijk dat je motor wordt beschadigd door het koelmiddel dat gaat schuimen.

8.) De wasmachine verhuizen

Wasmachines zijn waarschijnlijk één van de zwaarste toestellen die je gaat verhuizen. Ze kunnen in de praktijk dan ook makkelijk tussen de 60 en 80 kilogram wegen. Omwille van deze reden is het voor de hand liggend om deze toestellen te verhuizen met z’n tweeën. Heb je die mogelijkheid? Dan is het zeker aan te raden om gebruik te maken van een wagentje. Een extra aandachtspunt is terug te vinden in het water dat in de wasmachine is terug te vinden. Zorg er namelijk voor dat je altijd eerst het water eruit laat vooraleer je de wasmachine verhuist.

9.) Verdeel zware artikelen over diverse verhuisdozen

De eerste verhuisdozen die je aan het begin van de verhuisdag zal optillen zullen niet meteen erg zwaar aanvoelen. Dat wordt echter een compleet ander verhaal wanneer er reeds heel wat verhuisdozen voorbij zijn gekomen. Naarmate de dag vordert zullen ze dan ook alleen maar zwaarder gaan aanvoelen. Om het voor jezelf zo draaglijk mogelijk te houden is het dan ook aan te raden om de zware stukken goed te verspreiden over meerdere verhuisdozen. Zo voorkom je bovendien ook dat je verhuisdozen het op een zeker ogenblik gaan begeven…

10.) Maak bij voorkeur gebruik van echte verhuisdozen

De ene doos is de andere niet. Het wordt in de praktijk dan ook steeds aangeraden om zoveel mogelijk gebruik te maken van echte verhuisdozen. Deze beschikken niet alleen over een extra stevige bodem, daarnaast zijn ze ook voorzien van handvatten en kunnen ze doorgaans op een eenvoudige manier worden afgesloten. Voorkom bovendien absoluut dat je te lichte dozen gaat gebruiken voor zware stukken inboedel.

11.) Schakel een verhuisbedrijf in

Veel mensen kiezen er niet voor om een verhuisbedrijf in te schakelen voor het uitvoeren van hun verhuis omdat ze dan uiteraard worden geconfronteerd met de nodige extra kosten. Toch moet het gezegd dat een verhuisbedrijf haar geld in de praktijk in negentig procent van de gevallen meer dan waard is. Dit geldt uiteraard enkel en alleen voor een volwaardige verhuis en dus niet wanneer er bijvoorbeeld een student gaat verhuizen naar een nieuwe locatie. De expertise van professionele verhuizers of vakmannen kan bovendien ook van pas komen voor wat betreft het uit elkaar halen en terug ineen zetten van meubels. Zo kan je jezelf heel wat frustratie besparen.