Een opslagruimte huren

In sommige gevallen is het hebben van een opslagruimte een echte must. Daarnaast zijn er speciale bedrijven die zich hier op richten en pakken dit zeer professioneel op. Door van opslag de core-business te maken zijn alle randzaken goed geregeld. Zo is het een nette ruimte die achter slot en grendel zit, hierbij kan je zelf toegang hebben.

Tijdelijke opslag | Kosten opslagruimte

Een opslagruimte kan voor van alles dienen, alles wat niet direct in gebruik is kan hier worden opgeslagen. De ruimtes zijn in diverse groottes te verkrijgen en daarom hoef je ook niet te betalen voor loze vierkante meters. Door het juiste formaat te kiezen kan deze efficient worden gebruikt.

Opslag van de inboedel

Tijdelijke opslag van een inboedel

Een inboedel tijdelijk opslaan komt vaak voor bij een verhuizing. Soms kom je er helaas niet onderdoor en sluit de sleuteloverdracht niet 100% aan. Zo zal de inboedel voor een bepaalde tijd ergens anders moeten worden gestald. Dit kan van enkele dagen tot enkele maanden zijn, de termijn is hierin flexibel. Vaak word hier rekening gehouden bij het opstelling van de huurcontracten. De inboedel zal altijd toegankelijk zijn op het moment dat er tussendoor alsnog iets van nodig is.

Een aantal verhuisbedrijven bieden deze optie ook zelf aan, hiervoor hoeft er dus niet gezocht te worden naar een extern bedrijf. Door alles bij 1 bedrijf neer te leggen, is het heel eenvoudig om te schakelen. Het is dan ook makkelijk voor de verhuisservice om alles in beheer te hebben. Zo zullen er geen onnodige kilometers gemaakt moeten worden. Wanneer de nieuwe woning klaar is kan het direct weer ingeladen worden en worden geleverd. Diverse redenen om de inboedel tijdelijk op te slaan:

  • Het nieuwe huis is nog niet klaar
  • Tijdelijk naar het buitenland in een gemeubileerde woning
  • Langere tijd op reis en woning wordt verhuurd
  • Als bedrijf zijnde is er ruimte tekort
  • Het archief opslaan

Zo blijkt maar weer dat er geen problemen te groot zijn voor een verhuisbedrijf. Vaak genoeg word er gevraagd naar een dergelijke service en mochten ze zelf geen opslagruimte hebben, dan hebben ze hier wellicht een adresje voor. Een tijdelijke opslag van de inboedel hoeft dan niet alleen bij een verhuizing plaats te vinden. Ook bij een verbouwing kan het nodig zijn om de inboedel even uit huis te halen.

Kosten van een opslagruimte

Om de kosten te kunnen bepalen zijn er diverse aspecten die ingevuld moeten worden. Hierdoor kan het beste een aanvraag worden gedaan met de wensen hierin vermeld. Zo kan er op basis van deze aanvraag een offerte worden geleverd. Net zoals bij andere diensten op VerhuizenInfo.nl raden we een gratis vergelijking aan. De kosten zullen direct inzichtelijk zijn. Om de prijs van de opslag te bepalen zijn de volgende punten belangrijk:

  • Hoelang moet de inboedel worden opgeslagen?
  • Hoeveel ruimte is hiervoor nodig?
  • Nog speciale wensen omtrent flexibiliteit?

Een gemiddelde grootte voor zo een 4 weken huren zal tussen de €150,- en €300,- kosten. Hierbij zit de service dat de verhuisbedrijf de ruimte vult. Wanneer de woning klaar is, zal de inboedel weer uit de opslagbox worden gehaald en in de verhuiswagen worden geladen. Omdat het kiezen voor opslag neer komt op maatwerk, raden wij aan om diverse verhuisbedrijven te vergelijken. Zo kan je tevens fors op de kosten besparen!

Het is ook mogelijk om zelf voor de opslag te zorgen, hiervoor zullen de kosten lager liggen. Alleen dan is er een nadeel dat je zelf veel tijd en moeite moet stoppen in het verplaatsen van de inboedel. Dit maakt het minder aantrekkelijk en hierbij is tijd ook geld waard.