Het is algemeen bekend dat verhuizen een bijzonder dure aangelegenheid kan zijn. Dit geldt in het bijzonder wanneer je er voor kiest om een beroep te doen op een gespecialiseerde verhuisfirma. Gelukkig kan het ook anders. Heb je bijvoorbeeld een aantal vrienden die graag voor jou de handen uit de mouwen willen steken? In dat geval kan je er ook perfect voor kiezen om een verhuisbus te regelen. Het huren van een verhuisbus zorgt er voor dat je heel wat minder geld moet betalen voor bijvoorbeeld mankracht. Wil jij ook graag een verhuisbus huren voor jouw aankomende verhuis en ben je benieuwd naar de mogelijkheden evenals de kosten waar je rekening mee dient te houden? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres!

Wanneer is een verhuisbus huren interessant?

Er moet tegenwoordig worden vastgesteld dat steeds meer mensen er voor kiezen om hun verhuis uit te besteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. In eerste instantie lijkt dat een uitstekende keuze, maar in de praktijk wil dat nog wel eens behoorlijk tegenvallen. Dit heeft alles te maken met het feit dat je verhuis uitbesteden steeds gepaard gaat met een stevig kostenplaatje. In principe kan de kostprijs van een verhuis uitbesteden dan ook eenvoudig oplopen van een bedrag van ongeveer 500 euro tot zomaar even 1.750 euro of meer. Bestaat er dan echt geen mogelijkheid om deze kosten op z’n minst enigszins te kunnen drukken? Gelukkig wel. Een verhuisbus huren kan bijvoorbeeld reeds een prima keuze zijn!

Een verhuisbus huren is echter lang niet altijd interessant. Je moet er namelijk rekening mee houden dat je bij het enkel en alleen huren van een verhuisbus slechts kan rekenen op de bus waarmee je spullen vervoert. Het is dus niet zoals bij een verhuiswagen zo dat je ook meteen de beschikking krijgt over een verhuizer/chauffeur. In principe is een verhuisbus huren voor het uitvoeren van een verhuis dan ook enkel en alleen interessant op het ogenblik dat je over voldoende kennissen, familieleden en / of vrienden beschikt die je willen helpen bij de verhuis.

Welke kosten voor een verhuisbus huren?

Heb je besloten dat een verhuisbus huren voor jouw aankomende verhuis de beste keuze is? In dat geval wordt het natuurlijk tijd om ook even in de richting te kijken van de kosten die er voor je verhuisbus huren betaalt dienen te worden. Belangrijk om rekening mee te houden is dat een verhuisbus huren steeds gepaard gaat met verschillende kosten. In totaal zijn er dan ook drie uiteenlopende prijzen waar je rekening mee zal willen houden, namelijk:

  1. De huurprijs voor de verhuisbus;
  2. De waarborg die moet worden betaald;
  3. De mogelijke extra kilometers die afgelegd dienen te worden;

Bovenstaande verschillende kosten zorgen er voor dat je altijd goed voor jezelf dient uit te maken welke verhuisbus nu voor jouw verhuis precies het interessantst is. Heb je bijvoorbeeld slechts een beperkte inboedel die je moet verhuizen tussen twee studio’s of appartementen? Dan is dat uiteraard geen enkel probleem en voldoet een kleine verhuisbus. Een grotere verhuisbus huren is echter een vereiste wanneer je bijvoorbeeld als volwaardig gezin moet verhuizen. Hoe dan ook, de gemiddelde kosten voor een verhuisbus huren worden meteen duidelijk op het ogenblik dat je onderstaande prijstabel gaat bekijken.

Soort kostprijs m.b.t. verhuisbus huren Gemiddelde kostprijs
Een verhuisbus huren Tussen 30 & 150 euro per dag
De waarborg voor de verhuisbus Tussen 200 & 350 euro per huurperiode
Extra kilometers Tussen 0,30 & 1,50 euro per extra kilometer

Welke factoren bepalen de prijs van een verhuisbus huren?

Zoals we reeds eerder op deze pagina hebben vermeld zijn er steeds een aantal verschillende factoren die de kostprijs voor een verhuisbus bepalen. Om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk niet nodeloos teveel zal moeten betalen voor het huren van een verhuisbus is het interessant om even de onderstaande punten grondig door te nemen.

  • Het aantal kilometers dat je vrij mag rijden

Bij een verhuisbus huren wordt er altijd duidelijk aangegeven hoeveel kilometers je gratis (aldus inbegrepen in de huurprijs) mag rijden. Hoe hoger het aantal vrije kilometers, des te duurder doorgaans ook de huurprijs wordt. Bepaal het aantal vrij te rijden kilometers steeds aan de hand van de afstand die van toepassing is tussen je oude en nieuwe woning. Op het ogenblik dat je het aantal vrije kilometers overschrijdt zullen de extra kilometers worden aangerekend tegen een hoger bedrag per kilometer. Het is dus altijd zaak om het aantal vrij te rijden kilometers zo correct mogelijk in te schatten.

  • De hoogte van het eigen risico

Een verhuisbus huren betekent dat je steeds rekening zal moeten houden met een bepaald eigen risico. Hoe hoger het eigen risico is gelegen, des te lager de huurprijs komt te liggen. Let wel, op het ogenblik dat je dan schade rijdt met de verhuisbus zal je uiteraard zelf voor een significant deel van de veroorzaakte kosten moeten opdraaien. Bepaal dus altijd voor jezelf welk eigen risico nu precies het meest interessant is.

  • Het type verzekering die wordt aangeboden

Een verhuisbus huren gebeurt in het merendeel van de gevallen met een gewone WA-verzekering. In principe is het voor jou als huurder wel altijd mogelijk om je dekking te verhogen tot een Allrisk verzekering. Wanneer je als bestuurder nog geen ervaring hebt met het besturen van een verhuisbus is het in principe altijd aangeraden om dit te doen.

  • De huurperiode

Een verhuisbus huren voor één dag kost uiteraard minder dan wanneer je ze huurt voor een aantal achtereenvolgende dagen. Echter ligt de huurprijs per dag in het laatste geval wel lager. Hou er bovendien rekening mee dat de kostprijs voor een verhuisbus huren in het weekend een stuk hoger uitvalt dan wanneer je er voor kiest om ze in de week te huren. Wil je graag de kosten voor een verhuisbus huren beperken? Kies er dan bij voorkeur voor om ze tijdens de week te huren.

  • Verhuisbus huren via een bemiddelaar

Tot slot spreekt het voor zich dat een verhuisbus huren op verschillende manieren kan gebeuren. In de praktijk kan het interessant zijn om daarvoor gebruik te maken van een bemiddelaar. Wanneer je dit doet kan je namelijk rekenen op een prijsvergelijking waardoor je meteen ziet welke partij jou op de meest voordelige wijze een verhuis kan verhuren. Ondanks het feit dat boeken via een bemiddelaar slechts een klein beetje van je tijd vergt kan je op deze manier toch een aantrekkelijk bedrag uitsparen.