Tijdens elke verhuizing wordt er uiteraard gebruik gemaakt van verhuisdozen. Hoeveel van deze dozen je precies nodig hebt is steeds afhankelijk van de hoeveelheid aan inboedel waarover je beschikt. Veel mensen stellen zich de vraag of ze wel echt gebruik dienen te maken van verhuisdozen of ze niet gewoon standaard dozen kunnen gebruiken. Uiteraard is dit altijd een optie, maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat verhuisdozen gebruiken toch heel wat veiliger is, in het bijzonder wanneer je breekbare inboedel gaat verhuizen.  Verhuisdozen beschikken namelijk over handvatten waardoor ze eenvoudiger hanteerbaar zijn en bovendien zijn ze ook nog eens voorzien van een stevige bodem waardoor je spullen er niet zomaar doorheen kunnen vallen. Wil jij ook graag gebruikmaken van echte verhuisdozen tijdens jouw verhuizing, maar wil je ze liever niet kopen, maar wel huren? In dat geval vertellen we je op deze pagina graag met welke gemiddelde kosten je rekening dient te houden!

Waarom verhuisdozen huren?

De eerste vraag die veel mensen zich stellen is waarom ze er nu precies voor zouden moeten kiezen om verhuisdozen te huren. Het is toch veel eenvoudiger en interessanter om deze gewoon te kopen? Niet altijd! Wanneer je er voor hebt gekozen om voor jouw verhuizing een beroep te doen op een gespecialiseerd verhuisbedrijf zal je namelijk kunnen vaststellen dat deze steeds de verhuisdozen voor jou kan voorzien. Dit betekent niet alleen dat je hier geen omkijken naar hebt, daarnaast hoef je ook geen budget te voorzien om ze te kopen. Je kan er rekening mee houden dat je voor het kopen van een verhuisdoos toch al snel een bedrag moet betalen welke is gelegen tussen de 1 & 1,50 euro terwijl je voor het huren van ene verhuisdoos vaak slechts de helft kwijt bent. Oké, je bent dan geen eigenaar van de verhuisdozen, maar waar moet je die dingen na afloop kwijt? Veel mensen kiezen er zelfs gewoon voor om hun verhuisdozen na afloop van de verhuizing weg te gooien waardoor het letterlijk weggegooid geld is. Verhuisdozen huren lijkt dan ook vaak de perfecte oplossing te zijn. Je moet minder betalen en je dient ook veel minder praktisch te regelen.

Welke nadelen brengt verhuisdozen huren met zich mee?

Rekening houdende met bovenstaande mag het dus duidelijk zijn dat er zeker een aantal interessante voordelen zijn verbonden aan het huren van verhuisdozen voor je aankomende verhuizing. Dit gezegd zijnde is het echter ook zo dat er een aantal nadelen bestaan waar je rekening mee zal willen houden. Ook deze nadelen hebben we voor je op een rijtje gezet:

  1. De prijs kan sterk afhankelijk van zijn van het aantal dozen die je wil huren;
  2. Het verhuisbedrijf zal  de verhuisdozen vaak na een paar dagen al terug willen hebben;
  3. Tijdens de huurperiode mag er niets op de dozen worden geschreven of gekleefd;
  4. Kapotte dozen (bijvoorbeeld door scheuren) worden altijd in rekening gebracht;

Verhuisdozen huren brengt dus toch wel enkele beperkingen met zich mee. Veel mensen willen rustig de tijd nemen om hun inboedel uit de verhuisdozen te kunnen halen en deze te kunnen ordenen, maar dat zit er vaak niet in wanneer ze worden gehuurd. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je geen labels kan aanbrengen of niet op de verhuisdoos mag zetten voor welke kamer de inhoud is bedoeld. Hou je hier rekening mee en zijn deze punten voor jou geen probleem? In dat geval kan verhuisdozen huren voor jou nog steeds de moeite waard zijn.

Hoeveel kost verhuisdozen huren?

Bovenstaande brengt ons bij de hamvraag van deze pagina, namelijk hoeveel het nu precies kost om verhuisdozen te huren. Zoals reeds aangegeven is dit altijd afhankelijk van het bedrijf in kwestie waarbij je de dozen gaat huren. Bovendien dient er rekening mee te worden gehouden dat de kostprijs eveneens kan worden beïnvloed door het aantal verhuisdozen die je nodig hebt. Hoe meer verhuisdozen je gaat huren, des te lager de prijs per doos kan uitvallen. Uiteraard zorgt het grotere aantal er wel voor dat je uiteindelijk meer zal betalen, maar je krijgt er dan ook heel wat meer dozen voor in de plaats. Hoe dan ook, wil je graag weten hoeveel de prijs bedraagt voor het huren van verhuisdozen? Kijk dan zeker eens naar de inhoud van de hieronder aangegeven prijstabel.

 

Verhuisdozen huren Gemiddelde kostprijs
Verhuisdozen huren (kleine aantallen) Gemiddeld tussen 1,00 & 1,50 euro per doos
Verhuisdozen huren (grote aantallen) Gemiddeld tussen 0,50 & 1,00 euro per doos

Alternatieven voor verhuisdozen huren

Aan verhuisdozen huren zijn dus zeker een aantal interessante voordelen verbonden, maar er zijn ook nadelen waar je rekening mee dient te houden. In het bijzonder omwille van deze nadelen gaan mensen ook steeds vaker kijken naar eventuele alternatieven die er bestaan voor verhuisdozen huren. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om verhuisdozen te kopen, maar is dat wel interessant? Ook dit is afhankelijk van jouw situatie evenals de hoeveelheid aan dozen die je nodig hebt. Bovendien moet je jezelf ook altijd de vraag stellen of je bijvoorbeeld frequent zal moeten verhuizen (bijvoorbeeld voor je werk) of niet. Wanneer er waarschijnlijk meerdere verhuizen in de planning zullen staan kan het kopen van verhuisdozen uiteraard op termijn heel wat voordeliger zijn dan er voor kiezen om ze te huren.

 

Wil je toch liever geen verhuisdozen kopen, maar wil je ook geen gebruik gaan maken van dozen die misschien niet zo veilig zijn als de speciale verhuisexemplaren? In dat geval bestaat er nog een ander alternatief waar je aan kan denken. Het gebeurt tegenwoordig bijvoorbeeld steeds vaker dat mensen er voor kiezen om verhuisdozen te huren. Wanneer je vrienden of familieleden hebt die in het verleden al eens zijn verhuisd is de kans groot dat zij nog over één of meerdere verhuisdozen beschikken die je waarschijnlijk wel eens even mag lenen. Op deze manier beschik je over kwalitatieve dozen voor het verhuizen van je inboedel terwijl je toch geen rekening moet houden met hoge aankoop- of huurprijzen.