Ben je eigenaar van een bedrijf en is het tijd geworden om te verhuizen naar een ander pand? In dat geval is het van belang om er rekening mee te houden dat een bedrijfsverhuizing gepaard kan gaan met heel wat stress. Je moet dan ook steeds voor jezelf uitmaken of je deze verhuis zelf gaat doen samen met één of meerdere medewerkers van je bedrijf of je er toch maar de voorkeur aan geeft om de bedrijfsverhuizing uit te besteden aan een gespecialiseerde verhuisfirma. Wil jij graag precies kunnen achterhalen welke kosten bedrijfsverhuizing met zich meebrengt? Raadpleeg dan snel de informatie welke is terug te vinden op deze pagina.

Hoeveel de bedragen de kosten voor een bedrijfsverhuizing?

Zoals de inleiding van deze pagina reeds aangeeft gebeurt het niet zelden dat mensen een bedrijfsverhuizing sterk onderschatten. Het is vooral omwille van deze reden dat steeds meer bedrijfsleiders er voor kiezen om de verhuis van hun bedrijf uit te besteden aan een gespecialiseerde firma. In het bijzonder wanneer je er voor kiest om een verhuisbedrijf welke beschikt over het ‘Professionele Project Verhuizers’ keurmerk in te schakelen kan je steeds rekenen op de meest optimale expertise voor jouw zakelijke verhuis. Hou er rekening mee dat er door een dergelijke onderneming in de praktijk gemiddeld een kostprijs wordt aangerekend van 20 euro per vierkante meter. In principe is het mogelijk om alle aspecten van je zakelijke verhuis aan hen uit te besteden. Hou er evenwel rekening mee dat hoe meer je gaat uitbesteden, hoe hoger ook de kosten uiteindelijk zullen oplopen.

Standaard bedrijfsverhuizing Gemiddelde kostprijs
– 50 werkplaatsen verhuizen
– 10 verhuisdozen per persoon
– Verhuizen van vergaderruimte
– Verhuizen van een eventuele keuken
Tussen de 5.500 & 6.500 euro

De inhoud van bovenstaande prijstabel geeft aan hoe een standaard bedrijfsverhuizing er in principe uitziet. Wanneer je uitgaat van een verhuis zoals hierboven beschreven is er sprake van een oppervlakte van 300 vierkante meter. Om de bovenstaande verhuis in goede banen te laten leiden kan je er rekening mee houden dat de volgende zaken zijn vereist:

  • 3 grote verhuiswagens
  • 2 verhuisliften
  • 8 verhuizers

Op het ogenblik dat je de beschikking hebt over alle bovenstaande benodigdheden kan je er in principe op rekenen dat de bedrijfsverhuizing binnen één dag zal zijn afgerond. Uiteraard is het mogelijk om de verhuizing van je bedrijf te doen met minder benodigdheden, maar dan is de kans bijzonder groot dat de verhuis zal moeten gebeuren verspreid over verschillende dagen. Het spreekt voor zich dat, dat wellicht niet meteen de bedoeling is. Op deze manier zal je uiteindelijk niet alleen meer kosten moeten betalen, daarnaast blijft je bedrijf ook langer op slechts een fractie van haar normale capaciteit draaien. Voldoende goede redenen dus om er voor te zorgen dat je bedrijfsverhuizing binnen één werkdag kan worden afgerond!

Waarom je bedrijfsverhuizing uitbesteden?

Voor veel bedrijven is het vooral belangrijk dat ze de kosten die worden gemaakt tot een absoluut minimum kan beperken. Omwille van deze reden kan er dan ook in de praktijk steeds worden overwogen om de bedrijfsverhuizing die op de planning staat niet uit te besteden, maar wel gewoon zelf te doen. Geldt dat ook voor jou? Hou er dan wel rekening mee dat er verschillende uitstekende redenen bestaan waarom het in de praktijk wellicht toch interessanter is om er voor te kiezen om je bedrijfsverhuizing uit te besteden, namelijk:

  1. Je kan rekenen op professionele begeleiding tijdens de bedrijfsverhuizing;
  2. Het verhuizen gebeurt mits een minimaal oponthoud van de bedrijfsprocessen;
  3. Kiezen voor een ‘Professionele Project Verhuizer’ zorgt er voor dat je kan rekenen op de objectieve evenals streng gecontroleerde zekerheid van het branche keurmerk PVV;
  4. Er is een breed aanvullend dienstenpakket beschikbaar welke er voor zorgt dat alle aspecten van je bedrijfsverhuizing moeiteloos kunnen worden uitbesteed;

Het is uiteraard mogelijk dat je niet zomaar een volledig pakket wil afsluiten bij een zakelijk verhuisbedrijf. Dat hoeft ook helemaal niet. Wist je dat het bijvoorbeeld perfect mogelijk is om gewoon één of meerdere vakmensen in te schakelen om je te helpen bij je bedrijfsverhuizing? Wanneer dat voor jou het interessantst is kan je hiervoor rekenen op de volgende kosten:

Soort hulp bij verhuis Gemiddelde kostprijs
Professionele verhuizer Gemiddeld 30 à 35 euro per uur
Optionele verhuiscoördinator Gemiddeld 55 à 60 euro per uur

Hoe besparen op de kosten bedrijfsverhuizing?

Wil jij graag jouw bedrijf verhuizen naar een nieuwe locatie? Of is dit misschien niet zozeer een vrije keuze, maar wel een absolute must? In beide gevallen spreekt het voor zich dat je graag niet teveel zal willen betalen voor de verhuizing van je onderneming, in tegendeel. Toch is het in de praktijk vaak zo dat een bedrijfsverhuizing steevast gepaard gaat met een stevig kostenplaatje. Wil jij er graag voor zorgen dat je bedrijfsverhuis toch geen grote impact zal hebben op de beschikbare financiële middelen van je onderneming? In dat geval raden we je aan om rekening te houden met de hieronder terug te vinden bespaartips:

  • Besteed je bedrijfsverhuizing niet uit

Heb je als bedrijf zelf een busje die kan worden gebruikt als verhuiswagen en heb je voldoende gemotiveerd personeel beschikbaar die wel een handje wil toesteken bij de verhuis? In dat geval is er eigenlijk geen enkele reden waarom je er voor zou moeten kiezen om je bedrijfsverhuizing uit te besteden. Het spreekt voor zich dat je, door de zakelijke verhuis voor je eigen rekening te nemen, een zeer mooi geldbedrag zal weten te besparen. Zo wordt een bedrijfsverhuizing voor jouw bedrijf een stuk betaalbaarder.

  • Plan je bedrijfsverhuizing in tijdens de week

Omdat er tijdens het weekend in veel bedrijven niet wordt gewerkt is het voor menig aantal ondernemingen voor de hand liggend om hun bedrijfsverhuizing niet in de week, maar wel in het weekend plaats te laten vinden. Dit lijkt een voor de hand liggende keuze, maar het zorgt er wel voor dat het uitbesteden van de verhuis gepaard zal gaan met flink wat hogere kosten. Voor een verhuis op zaterdag geldt bijvoorbeeld een toeslag van 25 procent terwijl er voor een verhuis op zondag een meerprijs wordt aangerekend van 75 procent op de standaard verhuiskost. Probeer indien mogelijk een bedrijfsverhuizing daarom altijd in de week plaats te laten vinden.