Bespaar tot 30%  

Planten mee verhuizen?

Wel of niet je planten mee verhuizen

Een liefhebber van planten in de kamer of in de tuin? Dan zullen er in de nieuwe woning ook ongetwijfeld planten komen te staan. Enkel is het dan verstandig om deze mee te verhuizen of misschien toch maar nieuw aanschaffen…

De grootste afweging zal het gemak zijn om de plant op een veilige manier mee te kunnen nemen. We zullen dan ook diverse tips meegeven hoe je deze eventueel goed in kan pakken. Door ze goed in te pakken word het geen rotzooi in de verhuiswagen en blijven de planten ook intact.

Kamerplanten VS tuin planten

Het meenemen van kamerplanten tijdens een verhuizing is vaak vrij eenvoudig. Doordat ze in potten zitten is het geen probleem om ze in het nieuwe huis neer te zetten. Erg handig om direct wat meer sfeer in het nieuwe huis te krijgen.

[su_quote]TIP: Pak alle kleine planten bij elkaar in een verhuisdoos. Grote planten en potten zullen los vervoerd moeten worden, zet deze wel goed vast tijdens transport.[/su_quote]

Daar tegenover is alles wat in de tuin geplant is een stuk moeilijker om over te zetten. Naast het meerwerk, is er ook een groter risico dat het natuurlijk niet succesvol wordt over gezet. De beste maanden om planten te verhuizen ligt tussen oktober en maart. Het is belangrijk om goed research te doen naar de specifieke planten en wat voor extra zorg hierbij komt kijken. Het is ook altijd mogelijk om zaden of stekjes mee te nemen.

Informeer de nieuwe eigenaar

Om achteraf misverstanden te voorkomen is het belangrijk dat de nieuwe eigenaar op de hoogte is. Laat desnoods opnemen bij de notaris wat er in de tuin blijft staan. Wanneer de tuin heel mooi erbij ligt bij de verkoop van de tuin en achteraf is alles leeg gehaald, dan zal de koper hier enigszins verbaasd op reageren. Bij kamerplanten is dit vaak geen probleem, hoe het huis wordt opgeleverd geeft vaak aan of de planten mee kunnen.

Join the discussion

7 comments
  • Mijn ouders hebben ook weleens bomen meegenomen tijdens een verhuizing. Wanneer je zorgt dat je een goed transportmiddel hebt, moet het helemaal goedkomen. Een verhuisbus huren kan handig zijn zodat je boom niet beschadigd raakt. Het kost wat moeite, maar bomen kunnen immers een grote betekenis voor mensen hebben.

  • Heb zelf ook mijn plantenverzameling meegenomen tijdens mijn verhuizing. Dit gaat prima als je het maar zorgvuldig doe en ze niet te lang in een afgesloten ruimte bewaard. Mijn grote planten heb ik met pot en al vervoerd in een vrachwagen bij mijn meubels. Wel heb ik hem ingepakt met bubbelfolie, om te voorkomen dat de bladeren beschadigd raakten.

  • Over een tijdje ga ik verhuizen, maar heb toch wel een beetje angst dat mijn grote kamerplanten dit niet overleven. Ik ga de tips in ieder geval opvolgen. Mijn plan is om mijn planten in een aparte bus te verhuizen en deze een tijdje bij mijn ouders te laten wanneer we aan het klussen zijn.

  • Bekijk goed hoe je planten of kleine bomen mee gaat nemen. Toen wij als gezin zijn verhuisd, hebben we alleen de bomen en planten meegenomen die sterk genoeg waren. Geef ze daarnaast wat extra aandacht in de nieuwe tuin!

  • Ik heb een mobiele opslagbox gebruikt om onze planten te verhuizen naar onze nieuwe woning. Was heel betaalbaar, koste iets van rond de 200,— waarmee al mijn planten veilig vervoerd werden.